Kitajci v pripravah na najhujši tajfun

Foto: Reuters tajfun, kitajska, evakuacija Foto: Reuters tajfun, kitajska, evakuacija Foto: Reuters tajfun, kitajska, evakuacija
Kitajske oblasti so z vzhodne obale evakuirale več kot 206 tisoč ljudi, saj se obalnim mestom približuje eden najmočnejših tajfunov v zadnjih letih, Muifa. Obalo blizu Šangaja naj bi dosegel v nedeljo zjutraj.
Oglej si celoten članek

Oblasti so zaradi prihajajočega tajfuna pozvale več kot sedem tisoč ribiških ladij, naj se vrnejo v pristanišča, letalske družbe naj bi odpovedale več kot 140 letov, težave pa pričakujejo tudi v železniškem prometu, poroča BBC. Samo v provinci Zhejiang so evakuirali 206.664 ljudi.

Meteorologi še napovedujejo, da se lahko tajfun, ki ga spremljajo vetrovi s hitrostjo 162 kilometrov na uro, še okrepi. Za ladijski promet na vzhodu države so zato izdali rdeči alarm, najvišjo stopnjo ogroženosti. 

Lokalne oblasti so prebivalce še pozvale, naj ostanejo v zaprtih prostorih.

Tajfun se je sicer davi po srednjeevropskem času približal Okinavi, sunki vetra pa so dosegali hitrost do 216 kilometrov na uro. Šestdeset tisoč gospodinjstev je ostalo brez elektrike, danes pa so odpovedali tudi vse polete na otok in z njega.

Muifa naj bi bil po tajfunu Matsa najhujši tajfun po letu 2005. Takrat je umrlo sedem ljudi, škode pa je bilo za več kot 1,3 milijarde juanov (140 milijonov evrov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.