Kitajci varno na Zemlji

Foto: Reuters Kitajski astronavti Foto: Reuters Kitajski astronavti Foto: Reuters Kitajski astronavti
Po 15-dnevni misiji so se na zemljo vrnili trije kitajski astronavti. Država pa je naredila nov korak k izgradnji lastne vesoljske postaje.
Oglej si celoten članek

Misija treh astronavtov, ki so v vesolje potovali v kapsuli shenzou 10, je bila uspešna. Sprva so se avtomatizirano priključili na vesoljski modul tiangong 1, ki kroži okoli Zemlje. Pozneje so se od modula ločili in se jim je uspelo priključiti še ročno.

Kitajska je človeka prvič poslala v vesolje pred desetimi leti. Njene vesoljske zmogljivosti so sicer precej manjše od ruskih in ameriških, kljub temu pa nameravajo zgraditi lastno vesoljsko postajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.