Kitajci zanikajo, da so kradli s helikopterja

Foto: Reuters
Foto: Reuters
The Financial Times je v nedeljo obtožil Pakistan, da so Kitajcem omogočili dostop do helikopterja, ki je strmoglavil pri operaciji proti Osami bin Ladnu. Obtožbe na Kitajskem danes zanikali.
Oglej si celoten članek

"Te navedbe so popolnoma brez osnove in so smešne," so sporočili s kitajskega obrambnega ministrstva. Navedbe je zanikala tudi pakistanska tajna služba.

Po pisanju The Financial Timesa naj bi Kitajci ob ogledu helikopterja tudi odnesli del posebne zgornje plasti. Ta je helikopterju Black Hawk omogočila, da je skrit pred radarji vstopil v zračni prostor Pakistana.

Po okvari so specialci poskušali helikopter razstreliti, vendar pa je del repa ostal nepoškodovan.

Odnosi med ZDA in Pakistanom se od posredovanja proti Osami bin Ladnu slabšajo. Tudi ameriški uradniki po pisanju BBC menijo, da je Pakistan, ki ima dobre odnose s Kitajsko, tej omogočil dostop do repa helikopterja, vendar pa za to nimajo dokazov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.