Kitajska banka kupila ameriško

Foto: Žurnal24 Med obiskom kitajskega predsednika v ZDA naj bi sicer skupno sklenili pogodbe, t
Prvič v zgodovini je kitajska državna banka kupila ameriško finančno družbo.
Oglej si celoten članek

Industrijska in komercialna banka Kitajske, po nekaterih ocenah največja svetovna banka, je plačala sto milijonov dolarjev za 80-odstotni delež v ameriški podružnici Banke vzhodne Azije, poroča Voice of America. Ta banka ima sedež v Hongkongu, sicer pa 13 izpostav v Kaliforniji in New Yorku.

Sporazum o prodaji so podpisali v petek, zadnji dan obiska kitajskega predsednika Hu Jintaa v Združenih državah Amerike. Kitajska država ima v lasti 70-odstotni delež Industrijske in komercialne banke Kitajske.

Pred odhodom iz Združenih držav je sicer kitajski predsednik Jintao v govoru na kongresu ameriških in kitajskih gospodarstvenikov poudaril, da Kitajska ni grožnja nikomur.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.