Kitajskega napadalca že obsodili

Foto: Žurnal24 Porušeno ravnovesje: na Kitajskem na 100 novorojenih deklic pride 119 dečkov. (F
Kitajska. Moški, ki je konec aprila napadel otroke in odrasle v vrtcu, je bil spoznan za krivega namernega uboja.
Oglej si celoten članek

Sodišče na vzhodu Kitajske je danes moškemu, ki je konec aprila z nožem napadel otroke in odrasle v nekem vrtcu, dosodilo smrtno kazen. Xu Yuyuana so zaradi napada na 29 otrok in tri odrasle, med katerimi jih je bilo več huje ranjenih, spoznali za krivega namernega uboja.

Moril bi zaradi jeze na družbo
Xu, ki se je na morilski pohod v vrtcu v mestu Taixing odpravil 29. aprila, je na sodišču povedal, da se je za to odločil v jezi nad družbo. Za zdaj ni jasno, ali se bo na kazen pritožil. Sodišče pa je danes poudarilo, da so mu smrtno kazen prisodili zaradi "izjemno krutih sredstev in še posebej krute zarote", čeprav mu v napadu ni uspelo nikogar ubiti.

Kot smo poročali že takrat, je 47-letni Xu v mestu Taixing v provinci Jiangsu zjutraj vdrl v vrtec in z 20-centimetrskim nožem napadel otroke. Xu je bil že devet let brezposeln. Napad je izvedel le dan po tem, ko je na jugu države nek moški z nožem vdrl v šolo ter zabodel 18 osnovnošolcev.

Kitajsko je sicer v zadnjih tednih pretreslo vrsto napadov posameznikov na šole oziroma vrtce. V manj kot dveh mesecih so zabeležili pet tovrstnih napadov, v kateri je umrlo 17 ljudi, med njimi 15 otrok, 80 pa jih je bilo ranjenih. Kitajska policija je zato poostrila varnostne ukrepe na območju šol in v bližnjih stanovanjskih soseskah.

Dva izmed napadalcev sta storila samomor. Napadalca, ki je konec marca ubil osem ljudi, pa so obsodili in že usmrtili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.