Kitajski hekerji naj bi ukradli podatke štirih milijonov uslužbencev

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V ZDA so vdrli v v računalniški sistem ameriške zvezne vlade in ukradli osebne podatke štirih milijonov javnih uslužbencev. Oblasti so za vdor obtožujejo kitajske hekerje. Vdor in krajo preiskuje FBI.
Oglej si celoten članek

Urad za upravljanje z osebjem kamor so hekerji vdrli nadzira ozadja iz preteklosti devetdeset odstotkov vseh zveznih uslužbencev ZDA.

To pomeni, da so hekerji lahko prišli ne le do informacij o bančnih računih in drugih osebnih podatkih, ampak tudi o vseh informacijah o preteklosti številnih ministrov in vohunov.

Sicer so hekerji dobili dostop do številk socialnega zavarovanja uslužbencev, ocen njihovega dela in informacije o njihovi izobrazbi in tečajih.

Je za vdorom kitajska vlada ?

Kot poroča Reuters so z ameriške zvezne vlade že sporočili, da so tudi tokratni vdor v računalniški sistem zakrivili hekerji s Kitajske, ne vedo pa ali delujejo po navodilih kitajske vlade. 

Članica ameriškega senatnega odbora za obveščevalne dejavnosti, republikanka Susan Collins  je dejala, da imajo: "Zanesljive dokaze, da za vdorom in krajo podatkov stojijo kitajski hekerji."

Kitajci obtožbe zavrnili

Kitajsko veleposlaništvo v Washingtonu je obtožbe, da so v ozadju napada kitajski hekerji zavrnilo in dodalo, da se tudi sami borijo proti spletnemu kriminalu.

"Prehitro sklepanje in obtoževanje ni le neodgovorno, ampak tudi neproduktivno," sporočajo s kitajskega veleposlaništva. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.