Kje bi bilo najbolje živeti med tretjo svetovno vojno

Foto: Profimedia Jedrska zima
Ste se kdaj vprašali, kateri kraj na svetu bi bil najprimernejši za življenje, če bi prišlo do tretje svetovne vojne?
Oglej si celoten članek

Ves čas smo priča trenju med Donaldom Trumpom in Iranom, v vojnih pripravah in grožnjah je vse bolj dejavna tudi Severna Koreja, Rusija prejema nove in nove sankcije ... Številni ljudje so prepričani, da je tretja svetovna vojna blizu, zato je The independent objavil odgovor na vprašanje, kje bi bilo ob morebitni tretji svetovni vojni najbolje živeti. Za Slovence in Slovenke imajo zelo dobro novico.

Zbrali so deset držav, ki bi jih po njihovih ocenah morebitna tretja svetovna vojna najmanj prizadela. Med desetimi državami je Irska, ki zelo dolgo prakticira vojaško nevtralnost. Najstarejšo zgodovino vojaške nevtralnosti ima sicer Švica, ki od leta 1815 ni sodelovala v tuji vojni, kot varnostni dodatek omenjajo tudi gorovja, ki lahko služijo kot dobra obramba.

Na seznamu je tudi Slovenija, kot njeno prednost omenjajo energetsko neodvisnost. Domnevajo, da se bo Slovenija uspešno izogibala tudi globalnim konfliktom.

Na varnem mestu je tudi precej izoliran otok Fidži, katerega vlada se izogiba globalnim konfliktom. Med morebitno tretjo svetovno vojno bo po njihovih napovedih nekoliko lažje tudi Dankam in Dancem. Medtem ko bi se lahko Danska znašla v vojni, se lahko prebivalci preselijo na Grenlandijo.

Na seznam so dodali tudi Avstrijo, ki se na indeksu globalnega miru 2017 med 163 državami uvršča na 4. mesto. Portugalska je sodeč po indeksu postala prava oaza stabilnosti, konfliktom se izogibajo vse od druge svetovne vojne.

Med varnejšimi kraji bi bila tudi Nova Zelandija, ki ima močno razvito samooskrbo, poleg tega je tudi oddaljena od ostalih območij. Na lestvici sta tudi Kanada in Islandija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.