Kje so "doma" teroristi

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
Da Slovenija ni nevarna dežela s področja terorizma, ni presenečenje. Najnevarnejša država sveta je Somalija, na 24. mestu pa najdemo prvo državo iz EU.
Oglej si celoten članek

Britanska fundacija Maple Croft v najnovejšem globalnem poročilu o indeksu terorizma vključuje 196 držav, Slovenija pa je na dnu lestvice med državami, kjer je nevarnost terorizma majhna.

Iz Maple Crofta so za Žurnal24 pojasnili, da so Sloveniji pripisali index 10.00, s čimer se je uvrstila v skupino 71 držav z najnižjim možnim tveganjem za terorizem.

Zamenjava pa je na čelu lestvice, saj je Irak glede na nevarnost terorističnih napadov "padel" na tretje mesto, na prvo mesto pa fundacija letos uvršča Somalijo, kjer se je v nadzorovanem obdobju zvrstilo kar 556 napadov, v katerih je umrlo 1.437 ljudi. To je največ glede na skupno število prebivalcev in največ žrtev glede na napad. Med obe državi se je uvrstil Pakistan, na četrtem mestu je Afganistan, sledijo palestinska ozemlja, Kolumbija, Tajska, Filipini, Jemen, prvo deseterico pa zaključuje Rusija.

Grčija je zaradi dogajanja v državi v zadnjem letu s 57. skočila na kar 24. mesto na lestvici in je tako na mestu najnevarnejše države EU prehitela Španijo (27.).
ZDA so na lestvici 33., Francija 44., Velika Britanija 46., Kanada 67. in Nemčija 70.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.