Klik na klik ... veliko riža

Foto: Žurnal24 Z malo znanja angleščine in nekaj kliki lahko tudi vi hitro nahranite lačno oseb
Spletna igra FreeRice je "proizvedla" dovolj riža, da bi z njim lahko za en dan nahranili 50.000 lačnih ljudi po svetu, se spooročila Svetovni program za hrano pri Združenih narodih (WFP).
Oglej si celoten članek

Igra, ki na spletu obstaja od začetka oktobra, testira besedni zaklad udeležencev. Za vsak klik na pravilni odgovor stran donira denar za nakup desetih zrn riža. Denar zagotavljajo podjetja, ki oglašujejo na spletni strani, z zbranimi sredstvi pa WFP kupi in razdeli riž. Doslej je bilo zbranih že za milijardo riževih zrn, kar zadostuje za dnevno potrebo 50.000 ljudi.

 
Poigrajte se in tudi nahranite človeka

Dostop do igre FreeRice je tukaj

Vodja programa Josette Sheeran je zelo zadovoljna nad uspehom igre. Za uspeh igre so po njenem zaslužni predvsem blogerji in spletne strani, kot sta Facebook in YouTube.

Igro FreeRice si je sicer izmislil pionir spletnega zbiranja denarja John Breen.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.