Kljub vsemu ni nedolžna?

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Da ni kriva, so razsodili na italijanskem sodišču. Sodnik iz tega primera pa je te dni izjavil, da je samo pomanjkanje dokazov za krivdo Amando Knox rešilo drugačne razsodbe v zvezi z umorom, ki je pretresel Italijane in Britance.
Oglej si celoten članek

Porota je oktobra ameriško študentko Amando Knox spoznala za nedolžno. Obtoževali so jo sicer, da je odgovorna za umor britanske študentke Meredith Kercher; njeno napol golo truplo so našli v italijanski Perugii. Poleg Amande naj bi bil za smrt mladenke soodgovoren tudi Raffaele Sollecito, ki je bil na sodišču po prvotni obsodbi tudi oproščen.

Sodnik Claudio Pratillo Hellman je v četrtkovem pogovoru za časopis po navedbah mreže CNN izjavil, da je bilo pri odločitvi sodišča odločilno pomanjkanje dokazov. Po njegovem mnenju naj ne bi bila dolžnost porote, da skuša rekonstruirati dogajanje, je pa poroto prepričala obramba, da so dokazi pomanjkljivi. Zato so odvetniki tudi dosegli oprostitev, čeprav sta bila osumljena dve leti prej obtožena umora.

Odzvali so se tudi zagovorniki Amande Knox. Po besedah Carla Della Vedove naj bi prva, obsodilna obsodba, temeljila na sumih, ne pa na dejstvih. Zato je obsodbo videl kot napako, ki jo je porota v drugem poskusu popravila.

Je torej Amanda Knox resnično nedolžna ali je na prostosti le zato, ker proti njej niso našli dovolj dokazov? Proces, ki je odmeval v Italiji, ZDA in Veliki Britaniji – tudi zaradi nenavadnih okoliščin umora – očitno kljub izrečenim sodbam ostaja tema medijev in morda v prihodnosti ponovno tudi sodišč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:14 15. December 2011.

    OMFG kakšen zmazek od članka! Meredith je bila ženskega spola! Vsaj malo se je treba o primeru pozanimat, ane?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.