Kljub zmagi odstopil

Foto: Žurnal24 Jirij Paroubek z ženo Petro po razglasitvi volilnih rezultatov. (Foto: Reuters)
Vodja čeških levih socialdemokratov (ČSSD) Jirij Paroubek, je kljub zmagi na volitvah, ki pa mu ne omogoča oblikovanje vlade, odstopil s čela stranke.
Oglej si celoten članek

Po objavi volilnega izida je Paroubek, napovedal, da bo odstopil v sedem do desetih dneh. "Stranka potrebuje nov začetek," je dejal in povedal, da bo stranko vodil njen sedanji podpredsednik Bohuslav Sobotka.

Uradni izidi parlamentarnih volitev tako kažejo, da bodo zmagi levice navkljub, Čehi dobili desnosredinsko vlado. Po podatkih državnega statističnega urada, je ČSSD prejel 22,08 odstotka glasov. Sledi mu desnosredinska Državljanska demokratična stranka (ODS), ki je prejela 20,22 odstotka glasov.

ČSSD in komunisti (KSČM) bodo imeli skupno 82 sedežev v spodnjem domu parlamenta, 118 sedežev pa ODS, desna stranka TOP09 in sredinska Javne zadeve (VV).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.