"Klobasica" odstopil

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Newyorški demokratski kongresnik Anthony Weiner zaradi seksualnega škandala odstopil.
Oglej si celoten članek

Weiner, ki se ga je v medijih prijel vzdevek klobasica, je zdaj še uradno potrdil, da odstopa s položaja.

Pritisk na kongresnika je bil vse hujši, odkar je na dan pricurljala njegova seksualna afera. Weiner je namreč po spletnem socialnem omrežju Twitter študentki v državi Washington poslal fotografijo nabrekline v svojih spodnjih hlačah. Drugi naj bi pošiljal svoje fotografije zgoraj brez, še tretji študentki pa opolzka sporočila. Sprva je pošiljanje fotografij zanikal in trdil, da je bil žrtev hekerjev, po enem tednu pa je le priznal.

Odločitev po pogovoru s soprogo
Po navedbah New York Timesa se je za odstop odločil po dolgem pogovoru s soprogo Humo Abedin, ki pričakuje njunega prvega otroka, sicer pa dela kot svetovalka ameriške sekretarke Hillary Clinton.

Vodje demokratične stranke naj bi zahtevale tudi preiskavo, ali je zlorabil položaj v kongresni pisarni. Weiner zagotavlja, da je za svoje početje uporabljal le zasebni računalnik in telefon.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.