Kloniral tri otroke

Foto: Žurnal24 Antinori je razkril, da so vsi trije klonirani otroci dobrega zdravja.
Kontroverzen italijanski ginekolog Severino Antinori je v nedavnem intervjuju razkril, da je uspešno kloniral tri otroke.
Oglej si celoten članek

Prah je spet dvignil z nedavnim intervjujem za italijansko revijo Oggi, v katerem je spregovoril o treh otrocih, ki jih je uspešno kloniral. Vsi trije po njegovih besedah živijo v državah Vzhodne Evrope. "S tehniko kloniranja ljudi sem na svet pomagal trem otrokom," zatrjuje Severino Antinori. "Dva fantka in deklica so danes stari devet let. Rodili so se zdravi in so še danes odličnega zdravja."

Svojih trditev ni podprl z dokazi, saj "mora zaščititi interese otrok in mater". O postopku je povedal le to, da je kloniranje izvedel s pomočjo celic treh očetov, ki so bili sterilni. Jajčeca so oplodili v laboratoriju z metodo, ki jo imenuje "prenos nukleusa". Omenjena metoda naj bi bila izboljšanje metode, ki so jo uporabili pri kloniranju ovce Dolly leta 1996.

Na opozorilo novinarja, da je tovrstno kloniranje v katoliški Italiji prepovedano, je zdravnik dejal, da raje kot o kloniranju govori o "inovativni terapiji" ali "genetskem reprogramiranju".

Antinori je nase opozoril pred petnajstimi leti, ko je takrat 63-letnici pomagal, da je zanosila in rodila otroka. Pred dvema tednoma je razburil javnost z naznanilom, da bo umetno oplodil žensko, katere mož je zaradi tumorja na možganih v komi, iz katere se ne bo zbudil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.