Kmalu spet skupaj

Foto: Žurnal24 Fotografija z marčevskega srečanja lani na Ptuju. (Foto: Nik Rovan)
Po srečanju s srbskim predsednikom Borisom Tadićem je hrvaška premierka Jadranka Kosor napovedala, da naj bi kmalu prišlo do tristranskega srečanja voditeljev Hrvaške, Srbije in Slovenije.
Oglej si celoten članek

Po besedah Kosorjeve naj bi do srečanja prišlo v Srbiji. Prvi sestanek srbskega predsednika Borisa Tadića s slovenskim premierjem Borutom Pahorjem in hrvaško premierko Jadranko Kosor je bil marca letos na Ptuju. Kot odličen primer sodelovanja med trojico držav je Kosorjeva omenila skupno železniško podjetje, ki so ga ustanovili za lažji in hitrejši pretok blaga na desetem evropskem železniškem koridorju.

Obe strani sta po današnjem srečanju izrazili podporo drugi strani pri vstopanju v EU. "Državi gledata predvsem na svoje nacionalne interese, a treba je iskati tudi priložnosti za skupne rešitve," je dejal Tadić glede medsebojnih tožb za genocid.

Pogovarjala sta se o vprašanju pogrešanih oseb in vrnitvi beguncev. Izpostavila sta tudi potrebo po krepitvi gospodarskega sodelovanja med državama.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.