Kmetje s kamenjem nad ministrstvo

Foto: EPA
Foto: EPA
Besni grški kmetje so se danes zbrali v središču Aten in stavbo kmetijskega ministrstva obmetavali s kamenjem. Protestirajo zaradi napovedanih višjih davkov in prispevkov.
Oglej si celoten članek

Okrog 800 besnih grških kmetov iz otoka Kreta je že zjutraj protestiralo pred stavbo kmetijskega ministrstva v Atenah; v stavbo so metali kamenje in razbijali okna. Skušali so odriniti policiste izpred vhoda v ministrstvo, a so jih policisti razgnali s pomočjo solzivca.

Foto: EPA Protest grških kmetov

Tekom dneva naj bi proteste še zaostrili, popoldne bodo po napovedih kmetje s traktorji protestirali pred grškim parlamentom. Policija je zaradi tga že zaprla enajst pomembnejših vpadnic v središče Aten. V mesto naj bi spuščali le kmete v avtobusih, vlakih in avtomobilih, traktorje pa v središče ne bodo spustili.

Foto: EPA Protest grških kmetov

Foto: EPA Protest grških kmetov

Grški kmetje protestirajo proti napovedanim višjim davkom in prispevkom. Grčija mora pri državnih izdatkih za pokojnine skladno z dogovorom z Evropsko komisijo, Evropsko centralno banko in Mednarodnim denarnim skladom privarčevati 1,8 milijarde evrov.

Grški premier Aleksis Cipras želi z načrtovano pokojninsko reformo zmanjšati najvišje pokojnine s trenutnih 2700 evrov mesečno na 2300 evrov. Prav tako želi uvesti nove minimalne zajamčene pokojnine v višini 384 evrov ter povečati prispevke za socialno varnost tako delodajalcev kot delavcev.

Foto: EPA Protest grških kmetov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:41 13. Februar 2016.

    . mar bi ministrstvo zasuli z zemljo. /zraslo bi NIČ

  • 14:59 12. Februar 2016.

    Ceprav se ne strinjam kako so sesuli vse javno in dosežke javnih institucij pa je realnost to, da je treba …

  • 13:58 12. Februar 2016.

    Smo že pozabili na Grško krizo !!!!<br />Aja, emigrantje so jo preglasili. !!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.