Ko boste videli, kako so ti bomboni narejeni, jih ne boste nikoli več jedli

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ko si boste ogledali spodnji posnetek o tem, kako se izdela želatina, ki je sestavni del gumi bombonov, teh ne boste več jedli.
Oglej si celoten članek

Želatina je brezokusna sestavina, ki jo uporablja prehrambena industrija, naredijo pa jo z vretjem odpadnih kož, hrustanca in kosti živali, običajno prašičev in krav.

V spodnjem video posnetku je prikazana postopek izdelave želatine, sestavine, ki jo najdemo v številnih sladkih izdelkih, tudi v pudingih, sirih, jogurtih, juhah, uporabljajo jo tudi v kozmetiki.

Želatina je vrsta beljakovin, ki nastanejo iz kolagena, uporablja pa se za stabiliziranje in zgostitev sestavin v hrani.

Video posnetek je kar malce pretresljiv, sploh za vegetarijance. Prašičje kože in kosti v proizvodnji kuhajo, posušijo in nato zmeljejo v prah.

Posnetek z naslovom Resnična zgodba o želatini je pred desetimi dnevi na Facebooku objavila belgijska filmarka Alina Kneepkens. V tem času si ga je ogledalo 12 milijonov ljudi, delilo pa ga je kar 150 tisoč uporabnikov Facebooka.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 20:41 18. Februar 2017.

    jbg.nekateri pa kupujemo dragi kolagen za kosti..bom presaltal na gumi bombone .je ceneje

  • 17:08 7. Januar 2017.

    Na milijone ljudi kuha in je žolco,ki je narejena iz kuhanih svinjskih parkljev in kož in nič drugače ne bo …

  • In zato ti dajejo minus ker ne marajo vegeterijancev ki vedo. Hočejo turbo vegeterijance; tisti tapravi vegeterijanci ; ki vedo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.