Kokain v vatikanskem vozilu

Foto: Shutterstcok
Foto: Shutterstcok
Vatikan se sooča s škandalom, potem ko so v avtomobilu z diplomatskimi tablicami našli 4 kilograme kokaina.
Oglej si celoten članek

Avtomobil z vatikanskimi diplomatskimi tablicami so policisti zaustavili in pregledali v Franciji. Ugotovili so, da je bil dodeljen argentinskemu kardinalu Jorgeju Mariji Mejia. Gre za 91-letnega cerkvenega dostojanstvenika, ki se je že pred 11-timi leti upokojil.

Kardinalov tajnik je avtomobil za "rutinske dejavnosti" posodil dvema Italijanoma, starima 30 in 41 let. Dvojica sta se odpeljala v Španijo, kjer naj bi kupila kokain in se z njim vrnila v Francijo, kjer so ju policisti zaustavili in na podlagi najdene in zasežene droge tudi prijeli, poroča britanski Telegraph.

V sporočilu za javnost je sveti sedež potrdil, da so njihovo vozilo zaustavili v Franciji, hkrati pa poudaril, da nihče od vatikanskih dostojanstvenikov ni bil vpleten  v primer zasežene droge.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.