Kolaps v Srbiji. Snega, kot mlajši ne pomnijo.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Več tisoč ljudi ostalo brez gretja, promet je onemogočen, vse zimske službe so na terenu.
Oglej si celoten članek

Velik del Srbije je zajelo močno sneženje, zaradi česar imajo po državi velike preglavice v prometu, številni kraji so ostali brez električne energije. Tudi v Beogradu je obilna snežna pošiljka povzročila prometne zastoje, marsikje je obtičal javni prevoz.

Kot še poroča srbska tiskovna agencija Tanjug, je snežiti začelo že ponoči, ponekod je zapadlo do pol metra snega. Težak sneg je polomil številne električne drogove. Brez električne energije so med drugim ostali v višjih predelih občine Lučani in Čačku.

Foto: Profimedia Sneg, Srbija

V glavnem mestu Beograd so imeli zjutraj težave na devetih linijah javnega prevoza. Mestno komunalno podjetje je poslalo več sto delavcev, ki čistijo ulice. Sneg je polomil tudi veliko dreves. Podžupan Goran Vesić je meščane zaprosil za potrpljenje.

V narodnem parku Fruška gora pa so pozvali Novosadčane, naj se ne odpravljajo na sankanje na goro, saj je zaradi množičnega obiska na poti do tja prišlo do prometnega kaosa. V parku so imeli danes več kot 30 nujnih intervencij zaradi vozil, ki so na poti na goro zdrsnila s cestišča zaradi neprimerne zimske opreme, večinoma je šlo za družine, ki so se namenile na sankanje.

Foto: Profimedia Sneg, Srbija

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:47 12. December 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.