Komentator je raje utihnil

Foto: Žurnal24 Navijanje severnokorejske natakarice v gostilni na kitajsko-korejski meji ni pom
Severnokorejska televizija je včeraj prvič v zgodovini v živo prenašala tekmo domače reprezentance. A so oblasti odločitev zagotovo obžalovale, saj so jim Portugalci nasuli sedem golov.
Oglej si celoten članek

Televizija v Severni Koreji je pod tako strogim nadzorom, da denimo z večurnim zamikom prikazuje le nogometne tekme, na katerih je severnokorejska reprezentanca zmagala, porazov pa sploh ne, poroča Daily Telegraph.

Po junaški borbi Severnih Korejcev proti favorizirani Braziliji v prvem krogu, ki so jo izgubili z le 1:2, pa si je režim Kima Il Džonga očitno premislil in upal, da bodo nogometaši včeraj premagali Portugalce in tako poskrbeli za val domovinskih čustev.
Foto: Žurnal24 nogomet, severna koreja

 

Igra razpadla v nekaj minutah
Ali so bili nogometaši Severne Koreje obveščeni, kakšno breme so jim naložili, ni jasno, tekmo pa so izgubili s kar 0:7. Po prvem golu je komentator severnokorejske državne televizije še zatrjeval, da ima moštvo možnost zmagati, po četrtem prejetem zadetku pa je utihnil in se do konca tekme ni več oglasil. Ko je bilo tekme konec, je v mikrofon dejal še: "Portugalci so zmagali in imajo štiri točke. Zdaj zaključujemo naš prenos v živo."

O tem, kako strogo pazijo agentje na morebitne prebege reprezentantov, si preberite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.