Komik postal predsednik Ukrajine

Foto: Epa
Foto: Epa
Komik brez političnih izkušenj zanesljivo premagal sedanjega predsednika.
Oglej si celoten članek

Volodimir Zelenski, komik brez kakršnih koli političnih izkušenj, je v drugem krogu predsedniških volitev v Ukrajini, zanesljivo premagal protikandidata, dosedanjega predsednika, Petra Porošenka.

Glede na rezultate vzporednih volitev, je zanj glasovalo 73,2 odstotka volilcev. Prve uradne rezultate bodo v Ukrajini objavili jutri zjutraj. 

Zelenski je voditelj satirične televizijske oddaje "Služabnik ljudstva". Njegov televizijski lik Vasili Goloborodko, je skromen srednješolski učitelj, ki je nepričakovano izstreljen na predsedniški položaj kjer se sooča s pokvarjenim političnim sistemom v državi.

Zelenski je v politiki uspel na hitro, kot nov obraz v politični areni države, v kateri so volivci nezadovoljni s politično situacijo, korupcijo in slabo gospodarsko rastjo.

Dosedanji predsednik Porošenko, eden najbogatejših ljudi v Ukrajini, je bil pred petimi leti izvoljen po protestih, zaradi katerih je moral odstopit takratni predsednik Viktor Janukovič.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 01:36 22. April 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.