Končano sojenje psu: Spoznan za krivega!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Na Hrvaškem se je končalo sojenje psu Medu. Bil je spoznan za krivega preglasnega lajanja na dvorišču.
Oglej si celoten članek

Sodnica je odločila – pes je kriv. Psu Medu so namreč sodili, ker je preglasno lajal na dvorišču, kjer biva. Njegov lastnik Anton Šimunović je po razglasitvi sodbe napovedal pritožbo na odločitev sodišča. V solzah je povedal, da je sodnica ukazala, da se mora pes preseliti na drugo lokacijo, piše portal 24sata.hr.

Sodnica je dejala, da lahko Meda prestavi na drug del parcele, obenem pa je lastnika pozvala, naj se več ukvarja s psom, da ta ne bo več lajal in s hrupom motil sosedov. 

Šimunić je želel s pomočjo izvedenca ugotoviti, kakšen hrup povzroča njegov pes in je za študijo plačal nekaj več kot 3000 evrov, a je tožnica ugovarjala, ker naj ne bi imela dovolj prostora, da bi v njeno stanovanje namestili napravo, s katero bi opravili merjenje. Hrup bi morali meriti najmanj tri dni. Sodnica je odločila, da mu bodo denar povrnili.

Tožnica je zahtevala nadomestilo v višini 1.300 evrov zaradi duševnih bolečin, ki naj bi jih trpela zaradi psa, a je sodnica zavrnila njeno zahtevo, ker zanjo ni pravne podlage. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:12 20. Oktober 2016.

    kasneje so prišli v EU pa imajo že boljše zakone...hrčki<br /><br />pes laja ker se pritožuje nad nevestnim lastnikom, sodnik …

  • 10:16 18. Oktober 2016.

    Sodnica je odločila – pes je kriv. Pri nas psi lajajo karavana pa gre dalje !

  • 09:25 18. Oktober 2016.

    popravek kozlovska sodba v Višnji gori

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.