Konec izbruha okužb z bakterijo E.coli

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Nemčiji so razglasili uradni konec epidemije okužb z nevarnim sevom bakterije E.coli, saj v zadnjih treh tednih niso zabeležili novih okužb.
Oglej si celoten članek

Na nemškem nacionalnem centru za nadzor bolezni, Inštitutu Roberta Kocha, v zadnjih treh tednih, kolikor znaša inkubacijska doba bakterije, niso zabeležili nobene nove okužbe, zato so danes razglasili uradni konec epidemije okužb.
Na inštututu bodo sicer še spremljali poročila o morebitnih okužbah z bakterijo E.coli ali primerih obolenja za nevarnim hemolitičnim uremičnim sindromom (HUS), ki vodi do hude okvare ledvic.

Za HUS je samo v Nemčiji, kjer so maja zabeležili prve okužbe z E.colijem, zbolelo 852 ljudi. Umrlo jih je 52, od tega 50 v Nemčiji, po ena oseba pa v ZDA in na Švedskem. Izven Nemčije je po poročanju ameriške tiskovne agencije AP zbolelo približno 140 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.