Konec poti mafijskega šefa

Foto: Žurnal24 Mafijska združba SCU se ukvarja predvsem s tihotapljenjem cigaret in orožja. (Fo
Še ena zmaga italijanske policije v boju z mafijo. Aretirali enega najnevarnejših članov apulijske mafije.
Oglej si celoten članek

38-letnega mafijskega vodjo Francesca Campana, člana mafije Sacra Corona Unita (SCU), so aretirali na njegovem domu v Orii.

Campana je bil zaradi zvez z mafijo obsojen na devet let zapora, vendar se je od leta 2009 neprenehoma selil in se izmikal aretaciji.

Tihotapci cigaret in orožja
Aretacija naj bi bila močan udarec za SCU. Ta velja za eno najmočnejših italijanskih mafijskih združb, ukvarja se s tihotapljenjem cigaret in orožja z območja Balkana in Vzhodne Evrope. Združba naj bi imela tesne zveze z rusko, albansko, kolumbijsko in azijsko mafijo.

Policija je sicer decembra lani aretirala več kot dvajset ljudi, ki naj bi vodili to mafijsko združbo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.