Koronavirus: "Posnetki pljuč mladih bolnikov grozljivi“

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Belgijski zdravnik pravi, da so posnetki pljuč mladih, ki so okuženi s koronavirusom, grozljivi“.
Oglej si celoten članek

Dr. Ignace Demeyer iz bolnišnice v Aalstu je za The Brussels Times povedal, da se številno bolnikov, starih med 30 in 50 let, ki kažejo hujšo obliko simptomov, čeprav nimajo zdravstvenih težav, zaradi katerih bi spadali v rizične skupine, povečuje. 

Rentgenski posnetki njihovih pljuč so ga šokirali, saj kažejo na resne poškodbe. "Posnetki, ki smo jih naredili včeraj, so grozljivi. Gre za nekadilce, ki nimajo nobenih drugih bolezni, kot so diabetes ali bolezni srca,“ je še dodal Demeyer.

Po uradnih podatkih je v Belgiji že skoraj 1500 okuženih. Umrlo je 14 ljudi.

Belgija je včeraj kot zadnja država v Evropi uvedla karanteno in tako omejila gibanje državljanov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.