Kraljica, koliko denarja porabite?

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prvič v zgodovini monarhije bodo natančno pregledali finance britanske kraljeve družine. Pričakuje se, da bodo morali najbližji sodelavci kraljice javnosti odgovarjati na neugodna vprašanja o tem, kdo vse, in zakaj se porablja denar davkoplačevalcev namenjen kraljevi družini.
Oglej si celoten članek

Država, oziroma davkoplačevalci, bodo namreč letošnje aktivnosti kraljeve družine Windsor financirali v višini 42,6 milijona evrov. Vsota je za16 odstotkov višja kot lani.

Britanski The Independent piše, da bodo zahvaljujoč spremenjenemu zakonu, ki parlamentu omogoča nadzor nad financami, pod drobnogledom vse finančne aktivnosti "podjetja," kakor imenujejo kraljevo družino s kraljico Elizabetho II. na čelu.

Pregledali bodo njihovo poslovanje, dokazati pa bodo morali tudi, da dobro in odgovorno poslujejo z denarjem in predvsem, da znajo v tujini dobro prodajati svojo brend – ime kraljeva družina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.