Kraljičino osebje napovedalo stavko

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Britanska kraljeva družina se prvič sooča z grožnjo stavke. Upravniki, ki so na gradu Windsor zaposleni kot vodiči, so začeli zbirati podporo, s katero zahtevajo višje plače.
Oglej si celoten članek

40 uniformiranih uslužbencev, ki obiskovalce kraljevih prostorov sprejemajo in jih vodijo na oglede, grozi, da ne bo več opravljalo dodatnega dela, ker so njihove plače prenizke.

V otoškem sindikatu javnih uslužbencev opozarjajo, da bi v primeru stavke kratko potegnili obiskovalci – dvorno rezidenco namreč vsako leto obišče 1,3 milijona.

Uniformirani upravniki se pritožujejo, da jim kraljeva družina ne plačuje dodatnega dela, kot je denimo vodeni ogled grajske kuhinje ali prevajanje, njihova plača pa se praktično ni zvišala že več let.

Dvor: "Gre za prostovoljno delo"

Iz kraljičinega kabineta sporočajo, da je njihovo dodatno delo prostovoljno in nikakor ni del plačanih dolžnosti osebja.

Če bodo upravniki stavko potrdili, bodo grožnje v kratkem uresničili. To bo po pisanju britanskih medijev tudi prvič, ko se bo kraljeva družina neposredno morala soočiti s posledicami stavke.

Z britanskega dvora so ob tem sporočili: "Upravnikom omogočamo prostovoljno delo, s katerim lahko pridobijo dodatne izkušnje pri vodenju skupin obiskovalcev, izpilijo pa lahko tudi znanje tujih jezikov Ne gre za del njihove službe, posamezniki imajo na voljo možnost, ali bodo priložnost sprejeli ali ne."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.