Kredit? Prinesite izvide!

Foto: Žurnal24
Beograd. Za kredite v višini 40 tisoč evrov zahtevajo laboratorijske analize in EKG srca, za vsote nad 70 tisoč pa je treba opraviti podroben pregled želodca, srca in test obremenilnosti.
Oglej si celoten članek

Kaj bi rekli, če bi vas na banki pri prošnji za stanovanjski kredit vprašali za vpogled v vaš zdravstveni karton? V določenih srbskih bankah je zdravstveni pregled postal eden od glavnih pogojev za pridobitev kredita, piše beograjska Politika.

Pregled v zdravstvenih ustanovah, izbranih s strani zavarovalnic, stane od 50 pa vse do 150 evrov. Toliko zahtevajo za laboratorijske izvide krvi in urina, ultrazvok notranjih organov, test obremenilnosti ter test za morebitno okuženostjo s HIV-om.

Biljana Penić Barišić, direktorica sektorja za prevzemanje rizika v zavarovalnici Delta Generali, pri tem meni, da banke same krojijo poslovno politiko in da je njihova stvar, ali pri prošnji za kredit zahtevajo tudi zdravstveni pregled in življenjsko zavarovanje komitenta.

"Sicer pa se vse več klientov odloča za življenjsko zavarovanje, saj menijo, da z malo vložka tako sebi kot svoji družini zagotovijo mirno prihodnost,“ še dodaja Penić Barišićeva.

Ob povezavo zdravstvenih pregledov z najemanjem kreditov se je obregnil tudi Veroljub Dugalić, glavni tajnik Združenja bank Srbije. "To so pravila banke, ki jih morajo komitenti sprejeti. Banke se morajo zavarovati, saj ne dajejo svojega denarja, pač pa denar svojih komitentov,“ je poudaril.

Prva se je za takšen korak odločila banka Societe Generale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.