Kremelj razmišlja o zaprtju Leninovega mavzoleja

Foto: Žurnal24 Za ogled Leninovega mavzoleja je še vedno treba čakati v vrsti.
Ruska vlada se trenutno ukvarja z mislijo, da bi razpisala referendum o zaprtju Leninovega mavzoleja – stavbe, kjer leži mumificirano truplo očeta ruske revolucije.
Oglej si celoten članek
"Neumno je, da imamo sredi svoje države grobnico," je za časnik Rosiskaja gazeta dejal svetovalec vlade Vladimir Kožin in dodal: "O tem, ali naj mavzolej ostane ali ne, naj odločijo ljudje sami. Najboljša možnost je referendum".

"Če se bo 80 odstotkov ljudi odločilo, da je čas, da Leninove posmrtne ostanke pokopljemo, bomo to odločitev spoštovali. Sicer smo šele zdaj prišli do točke, ko lahko revoluciji in nenehnim političnim bojem obrnemo hrbet. Država si želi normalnega življenja," je še dejal Kožin.

Rusija se z idejo o zaprtju Leninovega mavzoleja srečuje že od leta 1991, torej od razpada Sovjetske zveze. Njegovo zaprtje so vse doslej preprečevale dolge vrste ljudi, predvsem z ruskega podeželja, ki še vedno mnoga jutra v vrsti čakajo na ogled mumije nekdanjega revolucionarnega voditelja. Druga stran pa meni, da je morda čas, da se Rusija otrese obdobja Sovjetske zveze in Leninovega kulta.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.