Kri razstavili kot relikvijo

Foto: Žurnal24 Kri, ki jo je leta 2005 pokojni papež Janez Pavel II. dal za krvne preiskave, bo
V Krakovu bodo kot relikvijo razstavili epruveto s krvjo Janeza Pavla II. Ta bo namreč prvega maja razglašen za svetnika.
Oglej si celoten članek

Novico je sporočil Piotr Sionko, predstavnik za odnose z javnostmi Centra Janeza Pavla II. Posodo s krvjo bodo vgradili v oltar cerkve v Krakovu, ki ga bodo odprli maja. Kri so pokojnemu papežu malo pred smrtjo odvzeli zaradi zdravstvenih preiskav.

Iz Vatikana so prejšnji teden sporočili, da bo papež Benedikt XVI. svojega predhodnika Janeza Pavla II. za blaženega razglasil en teden po veliki noči, torej prvega maja. Odlok o razglasitvi naj bi Benedikt XVI. že podpisal.

Janez Pavel II, po rodu iz poljskega Krakova, je umrl drugega aprila 2005.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.