Kriv. Čaka ga smrt ali dosmrtni zapor

Foto: EPA
Foto: EPA
Krivec za bombni napad na bostonskem maratonu spoznan za krivega, grozi mu usmrtitev ali dosmrtni zapor.
Oglej si celoten članek

Porota je danes 21-letnega Džoharja Carnajeva soglasno spoznala za krivega terorističnega napada na cilju bostonskega maratona 15. aprila leta 2013, v katerem so umrli trije ljudje, več kot 260 pa je bilo ranjenih. Odločitev pomeni, da mu grozi usmrtitev ali pa dosmrtni zapor.

Obramba je skušala poroto prepričati, da je Carnajev zločin izvršil pod vplivom in pritiskom starejšega brata Tamerlana Carnajeva, ki je kupil sestavne dele za dve bombi in raziskal, kako bombi sestaviti in sprožiti. Na obeh bombah so bili le njegovi prstni odtisi.

Takrat 26-letni Tamerlan Carnajev je umrl štiri dni po terorističnem napadu med begom pred policijo. Ko sta se brata zapletla v strelski obračun s policijo, je bil Tamerlan ranjen, Džohar pa ga je med begom še povozil in pokončal. Sam se je hudo ranjen skril v čoln na dvorišču hiše v predmestju Bostona, kjer so ga ujeli.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.