Krive so promiskuitetne ženske

Foto: Žurnal24
Visoki iranski klerik je prepričan, da je odkril vzrok potresov – krive so ženske, ki se ne vedejo primerno.
Oglej si celoten članek

''Tiste ženske, ki se ne oblačijo primerno, zavajajo mlade moške, kvarijo njihovo čistost in širijo prešuštvo v družbi. Vse to vodi k večjemu številu potresov,'' je prepričan iranski klerik Kazem Sedighi.

Zakon od žensk v Iranu zahteva, da so pokrite od nog do glave, vendar pa številne, predvsem mlajše ženske, tega ne upoštevajo več dosledno. ''Kako se lahko izognemo temu, da nas pokopljejo ruševine? Ni druge rešitve, kot da se zatečemo k veri in sprejmemo moralna načela,'' je še dejal Sedighi.

Ahmadinedžadova napoved katastrofe

Pojasnila iranskega klerika so prišla dva tedna po napovedi iranskega predsednika Mahmuda Ahmadinežada. Ta je prepričan, da bo Teheran v kratkem prizadel katastrofalen potres, zaradi česar bi se morala večina od 12 milijonov prebivalcev Teherana preseliti.

Ahmadinedžadova napoved pa le ni brez osnov. Celoten Iran leži na potresno ogroženem območju, še posebej pa je ogrožen ravno Teheran.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.