Kriza ubija, dobesedno

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Samomori. Lani jih je bilo med brezposelnimi v Italiji kar 362, največ med obrtniki, ki ne dobijo več dela.
Oglej si celoten članek

Konec marca sta Italijo še posebno pretresla dva dogodka – podjetnik, gradbenik, ki ni mogel dobiti več dela, se je zažgal v Bologni, dan pozneje pa je podoben korak storil delavec, ki štiri mesece ni dobil plače.

V Veroni se je polil z bencinom in si prižgal cigareto. To sta le dva medijsko odmevna primera, a sodeč po najnovejšem poročilu Euresa (inštituta, ki se ukvarja z raziskovanjem gospodarsko-družbenih tem), vzame gospodarska kriza med brezposelnimi eno življenje na dan.

Alarmantne številke

Poročilo inštituta kaže, da se število samomorilcev med brezposelnimi povečuje – konkretno: pred krizo si jih je življenje vzelo okoli 200 na leto, lani pa je žalostna statistika naštela kar 362 tovrstnih primerov. Povečanje je več kot 80-odstotno.

Največ na severu

Glede na objavljene podatke so najbolj ogroženi ljudje med 45. in 64. letom.

Število samomorov med brezposelnimi se je najbolj povečalo v severni Italiji (od vseh brezposelnih samomorilcev si jih je tam vzela življenje več kot polovica), sledi pa osrednja Italija.

Upoštevaje poklic, se je največ samomorov zgodilo med obrtniki, sledijo pa trgovci in podjetniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:38 18. April 2012.

    jaz absolutno nisem Janšev fen, ampak se podpišem pod izjavo, da so sindikalisti padli z lune...in svizec Štrukelj je popolni …

  • 07:45 18. April 2012.

    Naši sindikalisti pa bi imeli višje plače ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.