Kršil izolacijo in okužil tasta, zdaj mu grozi zapor

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zaradi neupoštevanja ukrepov za preprečitev širjenja epidemije covida-19 je moški okužil člana svoje družine, ki je kasneje umrl. Sedaj se bo s primerom ukvarjalo sodišče.
Oglej si celoten članek

Proti 42-letnemu moškemu iz hrvaške Virovitice poteka preiskava zaradi suma, da je svojega tasta zavestno okužil s koronavirusom, zaradi česar je slednji umrl v bolnišnici, piše Dnevnik.hr. Občinsko državno tožilstvo v Virovitici je v petek izdalo sklep o uvedbi preiskave zoper 42-letnika zaradi suma, da je s covidom okužil družinskega člana, ki je zaradi bolezni umrl. Moškemu grozi zaporna kazen.

V obtožnici je zapisan sum storitve hudega kaznivega dejanja zoper zdravje ljudi iz kazenskega zakonika. Tožilstvo trdi, da je bil moški seznanjen s tastovim slabim zdravstvenim stanjem, a se v času okužbe s covidom-19 med 13. in 19. novembrom lani ni hotel izolirati in je virus prenesel na starejšega moškega, ki je zbolel in pristal v respiratornem centru, kjer je nekaj dni zatem tudi umrl.

''Obstaja utemeljen sum, da je 42-letni obdolženec ogrožal zdravje drugih članov gospodinjstva in zavedajoč se slabega zdravstvenega stanja svojega tasta ni osamil v eni sobi družinske hiše, ampak se je premikal po drugih prostorih in bil v neposrednem stiku s svojim tastom, ki ga je okužil z virusom Sars-CoV -2. Zaradi te okužbe je tast zbolel za respiratorno boleznijo covid-19, zaradi česar je moral biti hospitaliziran v respiratornem centru KBC Osijek, kjer je 26. novembra 2021 umrl,'' so sporočili iz državnega tožilstva.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 30

  • 19:35 3. Avgust 2022.

    To je članek za ovce,ki so se pustile nategniti s cepivi,poleg tega močno dvomim v kredibilnost članka!!!

  • 15:07 3. Avgust 2022.

    Nima veze cepljen, necepljen en ali drugi, družbene odgovornosti nam manjka. Pa res moraš biti svetovni idiot in brezvestnež da …

  • 14:56 3. Avgust 2022.

    Me pa res zanima, s kakšno forenzično preiskavo bodo dokazali, je tastov virus " prišel" ravno od zeta.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.