Krvav obračun: Hladnokrvno streljali proti mizi, za katero so bili otroci

Foto: Epa
Foto: Epa
Četverica je vstopila v lokal in začela streljati proti mizi, za katero je bilo deset oseb.
Oglej si celoten članek

Srbski mediji poročajo, da je četverica zamaskiranih moških včeraj vdrla v atensko restavracijo "Voskopula" in ubila dva člana kotorske kriminalne združbe Škaljarci: 43-letnega Stevana Stamatovića in 43-letnega Igorja Dedovića. Dedović naj bi se pred tem nekaj časa mudil tudi v Sloveniji, po poročanju nekaterih srbskih medijev pa naj bi imel celo slovensko državljanstvo.

Krvav obračun, ki je trajal približno pol minute, se je zgodil pred očmi družine in otrok ubitih ter gostov lokala. Streli so po pisanju portala odmevali po celi četrti. 

Krogle zadeli tudi ženo ubitega

Morilci, ki so bili oboroženi z avtomatskim orožjem, so po poročanju očividcev hladnokrvno vstopili v lokal in začeli streljati proti mizi, za katero je sedelo deset oseb. V času streljanja so bili za mizo tudi trije otroci, stari od šest do 10 let. 

Krogle so zadeli tudi ženo ubitega, ki so jo težko poškodovano prepeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Očividci niso vedeli, kaj se dogaja, in so bili po krvavem obračunu v popolnem šoku.

Ubiti Igor Dedović velja za enega od vodij "škaljarskega" klana. Za sabo ima pestro kriminalno zgodovino, po poročanju srbskih medijev naj bi bil skoraj vsako leto udeležen v vsaj enem kaznivem dejanju, umoru ali preprodaji drog. Črnogorske oblasti so marca lani za njim razpisale mednarodno tiralico zaradi suma, da je leta 2016 sodeloval pri poskusu umora dveh oseb, Miloša Radonjića in Vojina Stupara, prav tako člana mafijskega klana. O njem se je govorilo, da je "strah in trepet" črnogorskega mafijskega podzemlja.

Stevana Stamatovića in njegovo petčlansko združbo so nedavno obsodili na skupno 41 let zapora zaradi oblikovanja kriminalne organizacije ter poskusa likvidacije Radojice Zekovića, pod čigar vozilo so podtaknili bombo. Stamatović, ki je bil za kazniva dejanja obsojen na 12 let zapora, je bil v času, ko je bil umorjen, na begu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • vec
    11:46 20. Januar 2020.

    Hm ni vsak če se mudi v Sloveniji avtomatsko Slovenski državljan, vsaj upam da ne ??

  • 11:30 20. Januar 2020.

    Najbrž je bil slovenac.

  • 10:56 20. Januar 2020.

    Era Ojdanić-Znam te puško kad si pištolj bila.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.