Krvav obračun mehiških narkokartelov

Foto: Žurnal24
V mehiškem mestu Ciudad Juarez je prišlo do krvavega obračuna med mamilarskimi karteli.
Oglej si celoten članek

Mehiška policija je na ulici odkrila obglavljeni trupli dveh moških. Na truplih naj bi bile vidne sledi mučenja. Verjamejo, da gre za medsebojni obračun tamkajšnjih mamilarskih kartelov, je sporočil lokalni državni tožilec Artur Sandoval.

Sandoval je še povedal, da so na žrtvah našli sporočilo neimenovanega kartela, njegove vsebine pa ni želel razkriti. Novi umori so nadaljevanje obračunov med tamkajšnjimi tolpami, ki so v zadnjih letih postale strah in trepet mesta Ciudad Juarez v zvezni državi Chihuahua.

Mamilarski karteli se v tej državi, ki meji na ZDA, bojujejo za prevlado nad potmi, po katerih mamila tihotapijo v ZDA. Od leta 2006 je v obračunih umrlo 6757 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.