Krvav pohod zobnega tehnika: Likvidiral najmanj 16 ljudi

Foto: Twitter Streljanje v Kanadi
Streljanje v Kanadi: napadalec oblečen v policijsko uniformo, avto pa je predelal na način, da spominja na vozilo Kraljevske kanadske konjeniške policije, je ubil najmanj 16 ljudi. Policisti so oboroženega moškega po 12 urah iskanja ubili.
Oglej si celoten članek

Med najmanj 16 žrtvami 51-letnega moškega, ki se je odpravil na krvav pohod v kanadski pokrajini Nova Škotska je bila tudi policistka, pišejo kanadski mediji.

Slovenija Streljanje sredi Ljubljane: 32-letnik hudo poškodovan

Moškega, po podatkih kanadskih medijev gre za zobnega tehnika, so po 12 urah iskanja našli v bližini bencinske postaje, 30 kilometrov oddaljene od Halifaxa, glavnega mesta Nove Škotske. Po strelskem obračunu so policisti napadalca ubili. Motiv njegovega strelskega pohoda še ni znan. Policija je kasneje moškega identificirala kot Gabriela Wortmana.

Foto: Epa

Slovenija Streljanje sredi Ljubljane

Informacije o strelskem pokolu so bile uvodoma zmedene. Policija, ki misli, da je bil strelec sam, je našla kup trupel na domu v mestecu Portapique. V uvodu niso imeli nobenih informacij, da bi bil napad kako povezan s pandemijo koronavirusa.

Po uvodnih podatkih kaže, da je strelec začel pohod v Portapiqueju, nato pa šel naprej. Pri bencinski postaji naj bi ga spravili v kot in prišlo je do obstreljevanja. Policija naj bi že v soboto zvečer dobila klic o osebi s strelnim orožjem in je začela preiskavo, ki se je spremenila v lov na strelca.

"To je eno najbolj nesmiselnih zločinskih dejanj v zgodovini naše province," je sporočil premier Nove Škotske Stephen McNeil.
Na javnost se je ob redni dnevni konferenci na temo covid-19 glede strelskega pohoda obrnil tudi kanadski premier Justin Trudeau, ki je dejal, da gre za grozovit dogodek: "V takih trenutkih stopimo skupaj in se podpiramo. Skupaj bomo žalovali z družinami žrtev in jim pomagali skozi hude čase," je dejal in se je zahvalil policiji.

Policija Zjutraj streljanje v Grosuplju, domnevno dve žrtvi

Množični strelski pokoli so postali že nekaj običajnega bolj južno v ZDA, vendar pa so redki v Kanadi, kjer so prav tako bolj liberalni glede pravice do orožja v primerjavi z Evropo.

Foto: Epa * - Kanadski policisti so kot napadalca identificirali 51-letnega Gabriela Wortmana.

Češka Streljanje v bolnišnici, štirje mrtvi, dva hudo ranjena

Zadnji velik pokol se je v Kanadi zgodil leta 1989, ko je strelec v Montrealu pobil 14 ljudi. Kanada je potem malce zaostrila orožarsko zakonodajo. Ljudje imajo pravico do orožja, vendar ga morajo registrirati, tako kot avtomobil.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:07 20. April 2020.

    Rest in pieces!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.