Krvavo v Alžiriji

Foto: Žurnal24 Napad v Tizi Ouzouju (na sliki) je bil podoben zadnjemu bombnemu napadu v Alžiri
Najmanj osem ljudi je umrlo v eksploziji avtomobila bombe vzhodno od glavenga mesta Alžira.
Oglej si celoten članek

V eksploziji je bilo ranjenih 19 ljudi, poškodvanih pa je bilo tudi več stavb. Odgovornosti za napad za zdaj ni prevzel še nihče, prav tako ni jasno, kaj je bil cilj napadalcev.

Pred sedmimi dnevi je v mestu Tizi Ouzou vzhodno od Alžira prišlo do podobne eksplozije. Napadalci so napadli policijsko postajo, odgovornost pa je prevzela severna frakcija Al Kaide. Napad 3. avgusta naj bi bil "sporočilo sinovom Francije in sužnjem Amerike", s katerim je skupina želela pokazati pripravljenost na uporabo še več nasilja.

Skupina, ki je povezana z isto mislečimi skupinami na severu Afrike je prevzela krivdo za več drugih napadov iz preteklosti, med drugim tudi za samomorilski napad v prostorih Združenih narodov in sodišča v Alžiru decembra lani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.