Kuharju dostop do atomske bombe

Foto: EPA
Foto: EPA
V ZDA so kaznovali štiri častnike zračnih sil, ker so slabo poskrbeli za varnost atomske bombe, poroča Focus.
Oglej si celoten članek

Kontrolni center ves čas varujeta dva častnika. Kadar eden od njiju spi ali zapusti svoje delovno mesto, drugi pod nobenim pogojem ne sme odpreti vrat. V Minotu v Severni Dakoti pa se aprila dva častnika nista držala pravil. Ko je eden spal, je drugi v kontrolni center spustil kuharja, ki jima je prinesel kosilo.

Kot so sporočile ameriške oblasti, so častniki letos kar dvakrat prekršili pravila in odprli vrata, čeprav bi v tistem trenutku morala biti zaprta. Do drugega incidenta je prišlo maja v oporišču Malmstrom v Montani. Medtem ko je eden spal, je drugi v kontrolni center spustil delavce. 

Častnika, ki sta prekršila pravila, dva meseca ne bosta prejela plače, njunima spečima kolegoma pa so izrekli ustno opozorilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.