Kupiš vozilo, dobiš še kalašnikovko

Foto: Žurnal24 Kupci tovornjaka dobijo bon za legendarno rusko avtomatsko puško kalašnikov.
Prodajalna z rabljenimi avtomobili na Floridi se je odločila za bizarno, a po prvih poslovnih kazalnikih izjemno uspešno akcijo za potencialne kupce tovornjaka. Darilo je znamenita ruska avtomatska puška kalašnikov.
Oglej si celoten članek

Vodja prodaje v malem podjetju Nations Truck v Sanfordu je dejal, da se je od začetka akcije posel skoraj podvojil. H kovanju dobička je pripomoglo tudi dejstvo, da se je akcija začela na dan, ko v ZDA praznujejo dan veteranov.

Lastnik podjetja Nick Ganetta poudarja, da morajo kupci pred izkoriščenjem bona v vrednosti 400 evrov opraviti preizkus varne uporabe orožja. V bonu je navedeno, da za omenjeni denar lahko kupijo tudi katerokoli drugo strelno orožje, navsezadnje pa lahko preprosto zahtevajo ček in dvignejo gotovino.

Ganetta dodaja, da je že prejel številne pritožbe ogorčenih posameznikov, celo sam priznava, da je akcija kontroverzna, vendar pa dodaja: "Moj kupec je obenem tudi lastnik orožja. Tu ni nikakršnega dvoma."

Akcija traja do konca novembra, Ganettiju pa bi lahko vsaj konkurenca priznala, da se je lotil nadvse inovativnega načina borbe zoper recesijo.

Kalašnikov praznoval 91 let
Kot zanimivost lahko omenimo, da je snovalec legendarne ruske avtomatske puške AK-47 Mihail Kalašnikov pred dnevi praznoval svoj 91. rojstni dan. Ob tem je za ruske medije poudaril, da ni nikoli meril na to, da bi puška postala eno najbolj priljubljenih orožij v konfliktih po svetu. "Ustvaril sem orožje, da bi branil meje domovine. Ni moja krivda, da so jo včasih uporabili, kjer je ne bi smeli. To je krivda politikov," je dodal.

Kalašnikov velja za narodnega heroja za snovanje puške AK-47, katere ime se nanaša na avtomatsko puško in letnico, ko jo je njen avtor ustvaril. Doslej so po svetu prodali več kot sto milijonov kalašnikovk, ki jih še vedno uporabljajo borci na številnih vojnih območjih, kot na primer v Iraku, Afganistanu in Somaliji. Kot so zapisali na uradni spletni strani, jo uporabljajo vojske v 106 državah. Prvič so jo uporabili v vojski Sovjetske zveze leta 1949.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.