"Lahko bi prišlo do pokola"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Devetinštiridesetletnik je želel priti do politikov in jim povedati, da gre ljudem slabo in da politiki nič ne pomagajo. V streljanju je ranil tri ljudi, pri sebi pa je imel 50 kosov razstreliva.
Oglej si celoten članek

Devetinštiridesetletnik, ki so ga v nedeljo aretirali pred sedežem italijanske vlade, pred tem pa je v streljanju ranil tri ljudi, je imel pri sebi 50 kosov streliva. "Lahko bi prišlo do pokola," je za italijanski časnik Corriere della Sera dejal neimenovani vir iz pravosodnih krogov, povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Luigi Preiti je s pištolo kalibra 7,65 izstrelil skupno sedem nabojev, v manjšem kovčku in torbici pa je imel še dodatne izstrelke.

Med zaslišanjem je storilec dejal, da je idejo za napad dobil pred 20 dnevi. "Želel sem se srečati s politiki, ker nam gre slabo in nam ne pomagajo," je pojasnil. Ker mu nato ni uspelo do politikov, je streljal na dva karabinjerja in pri tem ranil mimoidočo nosečnico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.