Lego napoveduje spremembo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Napovedi bodo uresničili do konca leta.
Oglej si celoten članek

Proizvajalec priljubljenih kock, dansko podjetje Lego se sooča s padcem prodaje. Petodstotni padec pa pomeni, da bo podjetje krčilo število zaposlenih. Napovedali so, da bo do konca leta odpoved dobilo 1.400 zaposlenih. 

Podjetje je sicer uspešno v Aziji, nazaduje pa na evropskem in ameriškem trgu. Jorgen Vig Knudstorp iz Lega je dejal, da so že naredili prve korake, da bi ta trend obrnili. 

Po tem, ko je podjetje svoje dejavnosti razširilo tudi na področje risank, Knudstrop nakazuje, da bodo v prihodnje več pozornosti namenili kockam. Seveda pa tudi tu ne bodo pozabili na "načine, kako povezati fizično grajenja in digitalno izkušnjo", piše BBC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:44 5. September 2017.

    enormna proizvodnja, mislim gospodarsko se le po sliši, ampak tega je res ogromno, folk je pa zasičen z vsem kar …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.