Lestvica najbolj koruptivnih držav

Foto: Žurnal24 Države z najslabšimi ocenami morajo vzeti rezultate resno in nemudoma sprejeti u
Po ocenah Transparency International je največ korupcije v letošnjem letu v Mjanmaru in Somaliji. Slovenija se je uvršča na 27. mesto.
Oglej si celoten članek

Nevladna organizacija Transparency International (TI) je danes objavila indeks korupcije po svetu za leto 2007 in pri tem najslabše ocenila Mjanmar in Somalijo, medtem ko so se najvišje uvrstile Danska, Finska in Nova Zelandija. S tem se je pritisk na vojaško hunto v Mjanmaru, ki se sooča z največjimi protivladnimi protesti v zadnjih skoraj 20 letih, še povečal. Slovenija se je med 180 državami uvrstila na 27. mesto.

Med najslabše ocenjenimi državami so med drugim še Irak in Afganistan, Uzbekistan in Turkmenistan, Sudan, Čad in DR Kongo, Venezuela, Haiti, Laos in Bangladeš ter druge. Med desetimi državami z najmanj korupcije pa so poleg že naštetih treh še Singapur, Švedska, Islandija, Nizozemska, Švica, Kanada in Norveška. ZDA so pristale na 20., Kitajska na 72., Rusija pa na 143. mestu.

Od sosednjih držav se je bolje od Slovenije uvrstila le Avstrija, ki je zasedla 15. mesto, medtem ko sta Italija in Madžarska pristali na 39. oziroma 41. mestu, Hrvaška pa šele na 64.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.