Leta dohitela Fidela Castra

Foto: Reuters Fidel Castro Foto: Reuters Fidel Castro Foto: Reuters Fidel Castro Foto: Reuters Fidel Castro Foto: Reuters Fidel Castro
Nekdanji kubanski predsednik Fidel Castro se je nepričakovano pojavil v javnosti prvič po več kot letu dni.
Oglej si celoten članek

Prišel je na sredino otvoritev kulturnega centra v Havani. Podoba 87-letnega Castra, ki je Kubo vodil 48 let, je bila daleč od podobe nekdaj neuničljivega el comandanta.

Osivel, sključen je hodil ob pomoči palice in spremljevalcev. Po poročanju medijev pa je še vedno luciden in zvedav.

Vodenje Kube je zaradi hude bolezni predal svojemu bratu Raulu januarja leta 2008. Zdaj živi v vili v predmestju Havane, kjer naj bi redno sprejemal goste, občasno piše za lokalne časopise, posnetki in fotografije pa se le redko pojavljajo v javnosti.
  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.