Letališča imajo znova gorivo

Foto: Žurnal24 Po podatkih sinidkatov se je včeraj demonstracij udeležilo okoli tri milijona lj
Oskrba pariških letališč z gorivom poteka nemoteno. Protesti se nadaljujejo.
Oglej si celoten članek

Množične demonstracije v Franciji so v preteklih dneh ogrozile oskrbo francoskih letališč z gorivom. Po besedah francoskega ministra za promet Dominiqua Bussereauja pa zdaj oskrba znova poteka nemoteno.

Le še nekatera manjša letališča niso dobila pošiljk z gorivom, vendar zaradi tega naj ne bi prišlo do odpovedi letov.

Množične proteste je sprožila predvidena pokojninska reforma francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja. Ta predvideva zvišanje upokojitvene starosti s 60 na 62 let do leta 2018. Spodnji dom parlamenta jo je že sprejel, v sredo pa bo o reformi glasoval še zgornji dom.

Oskrba je bila motena zaradi stavke v desetih od skupno 12 rafinerij in blokade večjih skladišč z gorivom. Normalizirala se je tudi oskrba z bencinom.

Stavka se nadaljuje
Stavka – že četrta v zadnjih petih tednih - se bo v zmanjšanem nadaljevala v javnem prometu. V zadnjih šestih dneh je prihajalo do težav v železniškem prometu, pridružili so se tudi vozniki tovornjakov, ki so blokirali velika križišča in skladišča bencina. Stavkali so zaposleni v javnem prometu, novinarji, številni drugi iz javnega in zasebnega sektorja, na ulice pa so se podali tudi študenti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.