Letalo ob pristanku pilotirala stevardesa

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Med čarterskim poletom družbe TuiFly je kopilotu postalo slabo, na njegovo mesto pa je vskočila stevardesa.
Oglej si celoten članek

Ena od stevardes je med čarterskim poletom družbe TuiFly uspešno zamenjala kopilota, ko mu je postalo slabo. Dogodek, ki se je zgodil 11. oktobra lani, je potrdil predstavnik družbe Jan Hillrichs. 

Letalo tipa Boeing 737-800 je bilo v francoskem zračnem prostoru, ko je kopilotu postalo slabo. "Do česa takega pride izjemno redko, kljub temu pa v nobenem trenutku ni bila ogrožena varnost," je zagotovil Hillrichs.

Zgodilo se je ob 5.30, ko je moral kopilot na stranišče, kjer pa mu je postalo slabo. Dobil je vrtoglavico in pritisk mu je močno padel. Posadki ni preostalo drugega, kot da na njegovo mesto vskoči stevardesa in pomaga pilotu pri pristanku. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.