Letalo pristalo med avtomobili

Foto: Reuters letalo Foto: Reuters letalo Foto: Reuters letalo Foto: Reuters letalo
Sobota je bila usodna za dve manjši letali na obeh obalah ZDA, vendar srečna za vseh pet potnikov, ki so zasilna pristanka preživeli nepoškodovani.
Oglej si celoten članek

V New Yorku je majhno letalo pristalo na avtocesti v mestnem predelu Bronx. Newyorški župan Bill de Blasio je pristanek letala vrste piper PA-28 na avtocesti označil za čudežnega, tudi zato, ker so jo pilot in dve potnici odnesli nepoškodovani. Letalo je sicer poletelo z letališča v kraju Danbury in je bilo na sobotnem izletu proti Manhattnu in ogled Kipa Svobode.

Ob vračanju domov pa je pilot sporočil, da ima težave z motorjem in se je odločil za zasilni pristanek. Letalo čudežno ni zadelo v noben avtomobil, prav tako čudežno pa se je izognil vsem luknjam, ki še posebej v zimskem času krasijo newyorške ceste. Pilota in potnici so odpeljali v bolnišnico na pregled, vendar niso utrpeli hujših poškodb.

Pristanek pa ni navdušil voznikov avtomobilov, ki imajo te dni že tako ali tako težave s snegom.

Teh težav pa ni bilo v Kaliforniji, kjer je letalo z dvema moškima na krovu pristalo v Tihem oceanu. Obalna straža je sporočila, da je oba rešil potniški trajekt, ki je peljal mimo. Letalo pa se je potopilo. Vzrok za nesrečo še ni znan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.