Letalo pristalo zaradi grožnje z bombo

Foto: EPA
Foto: EPA
Letalo turške letalske družbe Turkish Airlines na poti iz New Yorka v Istanbul je bilo zaradi bombne grožnje preusmerjeno v Kanado.
Oglej si celoten članek

Kot je sporočila tamkajšnja policija, je letalo z 256 potniki in člani posadke varno pristalo na letališču v Halifaxu.

Kanadska policija je na Twitterju sporočila, da preiskuje izvor grožnje in poskuša identificirati odgovorno osebo oz. osebe, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Anonimna grožnja prišla, ko je bilo letalo že v zraku

Oblasti so anonimno grožnjo z bombo prejele ob 22.50 po krajevnem času (ob 3.50 po srednjeevropskem času), ko je turški airbus A330 že poletel z newyorškega letališča John F. Kennedy. Letalo je nato pristalo v Halifaxu nekaj pred 1.00 po krajevnem času.

Kot je sporočila policija, je evakuacija potnikov potekala gladko, letalo in prtljago pa so nato preiskali s policijskimi psi.

Tretja grožnja z bombo dobrem tednu

To je bila že tretja grožnja z bombo na letalih po terorističnih napadih v Parizu, v katerih je bilo ubitih 130 ljudi. Minuli teden sta bili zaradi grožnje z bombo preusmerjeni dve letali francoske letalske družbe Air France na letu iz ZDA v Pariz. Letali sta varno pristali v Halifaxu oz. Salt Lake Cityju, bomb pa niso našli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.