Letalo se je moralo obrniti

Foto: Žurnal24
Afganistansko letalo bi moralo pristati v kitajski provinci, vendar se je moralo zaradi dokumentov, ki dovoljujejo pristanek, vrniti. Groženj z bombo ni bilo.
Oglej si celoten članek

Po navedbah afganistanske službe za letalski promet in letališke policije afganistansko letalo, ki je bilo na poti iz Afganistana v prestolnico zahodne kitajske regije Xinjiang Urumqi, tam ni pristalo zaradi nezadostnih dokumentov za pristanek in ne zaradi grožnje, da je na letalu bomba.

Predstavnik afganistanskega veleposlaništva v Pekingu, ki je povedal, da je govoril s pilotom letala, je za Reuters povedal, da jim novico o grožnji z bombo niso dale kitajske oblasti, naročeno je bilo le, naj se letalo obrne. Letalo je uspelo pristati v afganistanskem mestu Kandahar. Po poročanju agencije Reuters naj bi šlo za letalo letalske družbe Kam Air.

Kitajske oblasti so zaposlenim na letališču v mestu Urumqi, kjer bi letalo moralo pristati, ukazale, da pristanek letala preprečijo. Sumile so, da je letalo prejelo klic z grožnjo ter da je ugrabljeno. Na letališču so bile pripravljene reševalne ekipe in oborožene policijske patrulje.

Kabulski služba za letalski promet in letališka policija sta sporočili, da v tem primeru ni šlo za grožnjo. Letalo, ki je vzletelo iz Kabula, se je tako obrnilo nazaj proti Afganistanu. Zaradi močnih vetrov pa ni uspelo pristati v prestolnici, temveč je pristalo v severnem mestu Kandahar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.