Letalsko nesrečo preživelo šest oseb

Foto: Reuters nepal letalska nesreča Foto: Reuters nepal letalska nesreča Foto: Reuters nepal letalska nesreča
Ob pristajanju na visokogorskem nepalskem letališču je letalo trčilo v goro. Umrlo je 15 oseb.
Oglej si celoten članek

Na severozahodu Nepala je danes zjutraj ob pristajanju na visokogorskem letališču v mestu Jomsom strmoglavilo letalo. Umrlo je 15 oseb – 12 indijskih in trije nepalski državljani, od tega oba pilota. Nesrečo so preživeli dva tujca, nepalska stevardesa in trije otroci, odpeljali pa so jih v bolnišnico v kraj Pohara.

Težave takoj po vzletu

Dvomotorno propelersko letalo dornier 228 letalske družbe Agni Air je bilo na poti iz Jomsoma v turistično mesto Pohara. Pilot je takoj po vzletu javil tehnične težave, zato se je vrnil, ob poskusu ponovnega pristanka pa je trčil v goro v bližini letališča.

Mesto Jomsom je izhodiščna točka za trekinge po Himalaji in tempelj Muktinat, ki je romarski kraj za hindujce.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.