Letelo je z velikansko luknjo

Foto: EPA Luknja na letalu China Eastern Foto: EPA Luknja na letalu China Eastern Foto: EPA Luknja na letalu China Eastern Foto: EPA Luknja na letalu China Eastern Foto: EPA Luknja na letalu China Eastern
Potniški avion kitajske družbe China Eastern Airlines, ki je bil na poti iz avstralskega Sydneya v Šanghaj, se je moral vrniti na vzletišče zaradi težav, ki jih je povzročila luknja na ohišju enega od motorjev letala.
Oglej si celoten članek

Kitajska letalska družba China Eastern Airlines je sporočila, da je Airbus A330 uspešno pristal eno uro po vzletu in nihče od potnikov ni bil poškodovan. 

"Posadka je opazila nenormalno stanje na levem motorju in se je odločila, da se takoj vrne na letališče v Sydneyu," je pojasnila Katyhy Zhang iz China Eastern Airlines. Foto: EPA Luknja na letalu China Eastern

Fotografije, ki so jih objavili v več avstralskih medijih, prikazujejo luknjo, dolgo več kot en meter na ohišju levega motorja na letalu.

Incident preiskujejo

Kako je luknja nastala, ne vedo. "Ko se zgodi takšna stvar, pogosto ni jasno, kako se je poškodba začela," je za avstralski Broadcasting Corp. News povedal Jason Middelton, strokovnjak za letalstvo z Univerze New South Wales v Sydneyu. "Lahko je težava v ohlapnih vijakih".  Foto: EPA Luknja na letalu China Eastern

Avstralski urad za varnost v letalskem prometu je sporočil, da preiskujejo, kako je prišlo do incidenta, iz Chine Eastern pa so sporočili, da bodo v preiskavi sodelovali letalski organi iz Avstralije in Kitajske. 

Airbus A33O ima po navedbah agencije Ap sicer dva motorja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:31 13. Junij 2017.

    Motor je angleški RR, vijaki pa verjetno nemški, letalo je namreč AIRBUS :) in to ni prvič da je odpihnilo …

  • 16:09 12. Junij 2017.

    motor na letalu made in China! Vijaki made in China so precej cenej ko original!

  • 10:51 12. Junij 2017.

    Hehe, njegova original izjava je: "When one of these things happens you often don't know how the damage began. It …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.